„Šilo“ progimnazijoje – naujos erdvės

„Šilo“ progimnazijos bendruomenė džiaugiasi galėdama organizuoti įvairias veiklas naujose erdvėse.
Įgyvendinant „Kokybės krepšelio“ projektą, mokykloje įrengtas sensorinis – pojūčių – kambarys. Jame veiklos ras nuo pačių mažiausių – priešmokyklinukų – iki pačių vyriausių – aštuntų klasių mokinių. Ši erdvė skirta pamedituoti, atsipalaiduoti, nusiraminti, jei reikia, ar tiesiog pabūti su savimi. Ji kartu yra pritaikyta ir mokymui. Kabinete veikia interaktyvus ekranas, projektorius, per kurį galima žiūrėti sensorinius arba 3D vaizdus. Tai pagyvina gamtos ir žmogaus, biologijos, chemijos, anglų kalbos, matematikos ir kitas pamokas.
Šioje erdvėje per patyrimą lavinami 5 pagrindiniai vaikų pojūčiai: regos (vizualinis), garso, uoslės (kvapų) pažinimo, smulkiosios motorikos, judesio (susipažįstant su skirtingomis tekstūromis). Pojūčių kambaryje esančių priemonių dėka visapusiškai skatinamas kūrybiškumas. O neformali auditorijos aplinka leidžia atėjusiam asmeniui tarsi persikelti į kitą planetą. Net mokytojai rikiuojasi eilėje, norėdami užeiti į šį kambarį. Sako, kad atsipalaiduoti po pamokų arba pertraukų metu šioje erdvėje yra tikrai puiku. O Pojūčių kambario vadovė Gintarė Tuzikienė džiaugiasi naujosios erdvės populiarumu, nauda vaikams ir mokytojams bei patalpos užimtumu. „Kabinetas tuščias niekada nebūna“, – sako vadovė ir priduria, kad dirbti sensorinėje klasėje jai taip pat labai patinka.
Kita naujai įrengta erdvė, startavusi, kaip ir Pojūčių kambarys, rugsėjo mėnesį, yra karatė salė.
Karatė treniruotės „Šilo“ mokykloje vyksta jau ne vienus metus. Iki šiol jaunieji sportininkai treniruotis rinkdavosi aktų salėje. Bet iniciatyvus jų treneris Andrius Digaitis, siekdamas kuo kokybiškesnių užsiėmimų ir fizinės veiklos vaikams, pasiūlė idėją įrengti konkrečiai šiai sporto šakai skirtą salę. Tam buvo pasirinkta nebenaudojamų rūbinėlių erdvė. Gavus savivaldybės pritarimą, buvo pradėti pertvarų griovimo ir salės įrengimo darbai. Sportiniu inventoriumi pasirūpino pats treneris, prieš kelerius metus pateikęs projektą Sporto rėmimo fondui ir gavęs finansavimą. Tiesa, 80 kvadratinių metrų tatamio – imtynių kilimo – buvo nupirkta už karatė klubo lėšas, kaupiamas ir leidžiamas klubo inventoriui. „Taip pat įsigijome naujas liemenes, šalmus, makivaras, kriaušes“, – džiaugiasi treneris.
Na, o naująja sporto sale gali naudotis ne tik karatė treniruotes lankantys jaunieji sportininkai, bet ir „Šilo“ progimnazijos priešmokyklinukai bei pradinių klasių mokiniai.