Edukacinė išvyka į Panemunės pilį

Lapkričio 9 dieną 8b klasės mokiniai keliavo Panemune, grožėjosi rudeniškais vaizdais ir džiaugėsi puikiu oru. Kelionės tikslas – Panemunės pilis. Tai geriausiai išlikusi renesansinė rezidencinė pilis Lietuvoje, atskleidžianti turtingus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorijos ir kultūros sluoksnius.
Pirmoje edukacinio užsiėmimo dalyje vyko apžvalginė ekskursija po pilies kompleksą. Mokiniai sužinojo daugiau apie Lietuvos didįjį kunigaikštį Vytenį ir jo dvarą, susipažino su Panemunės pilies istorija, apžiūrėjo lankomas pilies erdves (senovinę virtuvę, buvusius gyvenamuosius apartamentus, įdomią dvaro vaistinėlę, bokštą, karcerį), archeologinius radinius. Ekskursija tęsėsi pilies kieme ir parke.
Antroje užsiėmimo dalyje aštuntokai, gavę nuorodas, pasinėrė į paslaptingą lobio ieškojimą ne tik pilyje, bet ir jos parke, kuriame buvo laiko pasigrožėti ilgametėmis pilkakamienėmis tuopomis, senuoju Gelgaudų ąžuolu. Dviejų komandų nariai, atlikdami patikėtas užduotis, turėjo prisiminti gidės pasakojimą ir priimti greitus sprendimus. Draugiškai varžydamiesi ir žinodami, kad lobio paieška bus vainikuota abiejų komandų sėkme išsiaiškinant užrakto kodus, mokiniai patyrė įvairiausių atradimų džiaugsmą.
Gera nuotaika lydėjo ir grįžtančius namo aštuntokus: telefonuose išsaugoti įdomūs vaizdai, atmintyje likę pilies ir jos aplinkos istorijos faktai, lapkričio saulė už autobuso langų, o autobuse – dainos.