Istorijos pamokos kitaip

Baigiantis mokslo metams istorijos mokytoja Alma Taučkėlienė su įvairių klasių mokiniais vykdė projektines veiklas.
7a ir 7b klasių mokiniai pamokų metu šalia „Šilo“ progimnazijos esančio miško takeliais skubėjo prie Lietuvos partizanams pastatyto atminimo kryžiaus. Pivonijos šile žuvę ir palaidoti partizanai Nepriklausomybės metais buvo perlaidoti ir dabar ilsisi Dukstynos kapinėse.
Šių istorijos pamokų tikslas – pagerbti žuvusių Laisvės gynėjų atminimą, pabūti visiems kartu, pasikalbėti, paklausyti istorijos mokytojos pranešimo apie svarbų partizanų indėlį Lietuvos vardan. Vaikai uždegė žvakeles prie atminimo kryžiaus ir nusifotografavo drauge.
5-ų klasių mokiniai istorijos pamokų metu paminėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Susibūrę Pojūčių kambaryje jie klausėsi mokytojos pasakojimo apie tai, kaip ir kada kilo mintis apsaugoti vaikus ir jų teises, žiūrėjo vaizdo medžiagą apie Vaiko teisių konvenciją, įsiminė svarbiausias teises ir diskutavo apie pareigas.
6-ų klasių mokiniai mokyklos bibliotekoje, padedant bibliotekininkei Editai Januškevičienei, įsitraukė į projektą „Knyga mane augina“, kurio metu žiūrėjo filmą „Knygnešio kelias“, atliko testą, diskutavo apie knygos reikšmę šiandieniame pasaulyje.