Vyko konkursas-protų mūšis

Siekiant paminėti Pasaulinę dieną be tabako, gilinti mokinių žinias apie rūkymo žalą, kritiškai pažvelgti į elektroninių cigarečių vartojimą, skleisti šią žinią bendraamžiams, jaunesniems vaikams bei tėvams, taip paskatinti juos gyventi sveikiau ir tvariau, birželio 7 dieną „Šilo“ progimnazijos 6–8 klasių mokinių komandos dalyvavo konkurse-protų mūšyje „Tau to nereikia“. Jį organizavo ir vaikus dalyvauti bei dalyvaujančiuosius palaikyti pakvietė mokyklos socialinė pedagogė Violeta Leonavičienė bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Virgilija Pakulnienė.
Kiekvienai klasei atstovavo penki mokiniai, komandos turėjo pristatyti namų darbų užduotis: komandų pavadinimus ir šūkius, parengti kūrybinius darbus – plakatus, kuriuose turėjo atsispindėti elektroninių cigarečių keliama grėsmė, ir priežastys, kodėl geriau nerūkyti.
Mokiniai atliko teorines užduotis „Žinau, todėl nerūkau“, vertino teiginius apie elektronines cigaretes. Buvo sugalvota užduotis ir komandų sirgaliams, kvėpavimo pratimas „Kas greičiau pripūs balioną?“ sveikiems ir stipriems plaučiams.
Renginio metu vyravo puiki nuotaika, šilta ir draugiška atmosfera. Dalyvių pasirodymus bei atsakymus vertino komisija, kurią sudarė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai Daiva Novikienė ir Marijus Milius, pavaduotoja Lina Pežinskienė, dailės mokytoja Aušra Bartkutė-Deviatnikova ir mokytojos padėjėja Rita Grigienė, ilgą laiką dirbusi Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriuje Ukmergės rajone specialiste.
Kol komisija sumavo balus, pertraukos metu šoko mokyklos merginų grupės. Daugiausia komisijos balų surinko ir konkurse pirmąją vietą iškovojo 8b klasės komanda. Visos komandos buvo apdovanotos atminimo dovanėlėmis, o trys pirmosios – padėkos raštais ir saldžiomis dovanėlėmis.
Tik įvertinę tikrąją rūkymo žalą jauni žmonės gali suvokti, jog rūkyti neverta, o bendruomenės pareiga yra vykdyti pirminę rūkymo prevenciją.

Konkurso organizatorės socialinė pedagogė Violeta Leonavičienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Virgilija Pakulnienė