7–8 klasių mokiniai kalbėjosi apie karjerą

Birželio 8-ąją artėjančios Karjeros dienos proga karjeros specialistė Virginija Černiauskienė, pasinaudojusi projektu #EmpoweringGirls, kurį įgyvendina „Lietuvos Junior Achievement“ ir „Women Go Tech“, 7–8 klasių mokiniams suorganizavimo renginį, kurio metu apie karjerą pasakojo įmonės „Surfshark“ atstovė Justina Banytė, atvykusi iš Vilniaus.
Justina buvo paruošusi mokiniams skaidres ir pasakojo apie savo karjerą mažais žingsneliais nuo studijų laikų iki dabar. Kalbėjo apie iššūkius, su kuriais susidūrė, pasakojo, kokios savybės padėjo jai atsidurti ten, kur yra dabar – garsioje įmonėje „Surfshark“, teikiančioje paslaugas per 140-yje šalių ir siekiančia tapti kibernetinio saugumo lyderiu pasaulyje.
Charizmatiška ir pozityvios nuotaikos lektorė greitai užmezgė kontaktą su aktų salėje susirinkusiais mokiniais, paaiškino, kuo svarbus užsienio kalbų mokėjimas ir inovatyvus mąstymas tarp jaunų žmonių, mielai, išsamiai ir linksmai atsakė į vaikų užduotus klausimus apie studijas, karjerą darbo pasiekimus, vienokius bei kitokius pasirinkimus ir sprendimus, o aktyviausiuosius apdovanojo saldžiais prizais.

Emilė KAZLAUSKAITĖ, žurnalistikos būrelis „Sirenos“