„Bitučių“ išvyka

„Šilo“ progimnazijos „Bitučių“ grupės priešmokyklinukai turėjo unikalią progą iš arti pamatyti šiuolaikinį žemės ūkį renginyje, vykusiame Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, ir Lietuvos Respublikos Seime „Žemės ūkio diena mieste“. Renginį organizavo Seimo Kaimo reikalų komitetas.
Vaikai savo ūgiu išmatavo traktorių ratus, „vairavo“ patį ilgiausią purkštuvą, kurio išskleistų sparnų plotis siekia net 36 metrus! Renginio dalyviai pasakojo, kam naudojami žemės ūkyje robotai ir dronai. Ypatingo vaikų dėmesio sulaukė nedidelis lėktuvėlis, naudojamas miško ir žemės ūkio sektoriuose – juo galima skaičiuoti medžius, atlikti kitus svarbius skaičiavimus. Pradžiugino mažųjų ūkinių gyvūnų paroda. Vaikai maitino ožkytes, avytes, ponių veislės arkliuką, glostė stilingąsias alpakas, sužinojo, kaip atskirti žalmargę nuo juodmargės, diskutavo su bitininkais, ragavo medaus ir jo produktų. Pirmą kartą ne tik vaikai, bet ir mes, suaugę, matėme uždaros patalpos avilį su bitėmis. Vaikų negalėjome atitraukti nuo induose užaugintų įvairių bakterijų, grybų – kenkėjų.  LSMU studentai pasakojo, kaip, pritaikydami naujausias technologijas, gydys arkliukus ir karvytes.
Turėjome galimybę paskanauti įvairių organizacijų gaminamos produkcijos: mėsos gaminių, sėklų, schimonado (kurio dar nėra prekyboje), šviežių daržovių ir net sveikuoliškų saldumynų.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Loreta Kalesnykienė