Skatino atrasti save

Lapkričio 23-iąją Ukmergės „Šilo“ progimnazijos 8 klasių mokinius aplankė ne tik savo vardą bet ir Ukmergę garsinantis žmogus Raimondas Kaselis. Tai – labai visuomeniškas, pilietiškas žmogus, kuris be visa ko yra dar ir sportininkas. Raimondas užsiima dviračių sportu ir yra Ukmergės dviračių klubo „VeloVilkmergė“ vadovas.
Su vaikais Raimondas kalbėjosi apie jų pasirinkimus, kaip svarbu save išbandyti įvairiose srityse ir atrasti sau artimiausią. Minėjo, ką pats išbandė, kol atrado dviračių sportą, be kurio dabar neįsivaizduoja savo gyvenimo.
O viskas prasidėjo nuo treniruočių ir varžybų savo krašte. Po truputį krūviui ir pasitikėjimui savimi augant, sportininkas siekė vis aukštesnių rezultatų. Ir štai šiemet, rugpjūčio 20–24 dienomis, jis sudalyvavo ištvermingumo važiavime Paryžius–Brestas–Paryžius. Vienu važiavimu per kiek daugiau nei 68 valandas dviračiu nuvažiavęs 1225 km, Raimondas sėkmingai pasiekė finišą. Tai buvo didelis iššūkis sau, o iššūkius šis dviratininkas mėgsta. Pasidalijęs džiuginančiais rezultatais ir papasakojęs, kaip ruošėsi šioms kas ketverius metus vykstančioms varžyboms, jis dar paminėjo, kaip Ukmergėje buvo suburtas dviračių klubas „VeloVilkmergė“.
Ačiū R. Kaseliui, kad skatina vaikus atrasti save ir padegogėms Virginijai Černiauskienei bei Gintarei Tuzikienei už suorganizuotą susitikimą.

Mantas MATEIKA, žurnalistikos būrelis „Sirenos“