Pirmūnų išvykos

Pirmūnų išvykos – graži „Šilo“ progimnazijos tradicija, kuria siekiama paskatinti geriausiai besimokančius vaikus ir toliau siekti kuo puikesnių mokymosi rezultatų. Šiemet tokios išvykos buvo trys, o jų nusipelnė net 50 mokinių.

Mokiniai pasidalijo įspūdžiais.
„Gruodžio 7 dieną aplankėme Jonavos eglučių parką, Kauno miesto eglutę ir Lietuvos banką. Didelį įspūdį paliko Lietuvos bankas. Sužinojome 3 būdus, kaip atskirti tikrąjį pinigą nuo klastotės. Visi gavome po dovanėlę. Buvo labai smagu. Kitiems vaikams reikia pasistengti mokytis, nes tikrai verta važiuoti į tokias išvykas.“ (Airinė, 5a kl.).

„Gruodžio 8-ąją vykome į pirmūnų ekskursiją. Jau trečią kartą važiuojame į geriausiai besimokantiems vaikams skirtą kelionę. Gera atsitraukti nuo mokslų ir aplankyti šventiškai pasipuošusius miestus tada, kai aplink nėra minios žmonių. Labai smagu buvo pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį su bendraklasėmis ir kitais mokiniais.“ (Ugnė, 8a kl.).

„Saulėtą gruodžio 15-osios rytą keliavome į Kauną, kur aplankėme Lietuvos banką, sužinojome daugiau apie Lietuvos valiutos evoliuciją, išmokome, kaip atskirti tikrus pinigus nuo netikrų, pasijautėme kaip tikri banko vadovai sėdėdami konferencijų kambaryje. Po apsilankymo banke važiavome pasigrožėti miesto pažiba – kalėdine eglute.“ (Karolina ir Vita, 8b kl.).

Į ekskursijas mokinius lydėjo direktoriaus pavaduotojos Lina Pežinskienė ir Jolita Miškinienė.
„Šilo“ progimnazija ir ateityje organizuos panašias prieškalėdines išvykas geriausiai besimokantiems vaikams. Tai motyvuoja pasitempti ir truputį silpniau besimokančius vaikus.