Susitikimas su kariais

Sausio 26-osios popietę į ,,Šilo“ progimnaziją, nešini sunkia amunicija, atvyko kariai. Šįkart galimybė susitikti su garbingais svečiais nusišypsojo šeštokams ir daliai 7-ų klasių mokinių.
Į ilgai lauktą susitikimą 8-osios rinktinės kuopininkas Jonas Žvirblis pasikvietė net 5-ių karių komandą, kurios didžiąją dalį sudarė krašto apsaugos savanoriai. Mokiniai džiaugėsi tarp jų išvydę ir pažįstamą veidą – Artūrą Grigucevičių – daugumai puikiai žinomos ir išbandytos stovyklos ,,Miško broliai“ vadą.
Susitikimo metu jaunimas gavo daug įdomios ir naudingos informacijos apie kiekvieno žmogaus svarumą, apie rūpinimąsi tiek savimi, tiek kitu, atsakomybių reikšmę, vertybes, fizinės sveikatos svarbumą. Apie savanorystę bei kario profesinės karjeros galimybes. Po informacinės dalies, dideliam vaikų džiaugsmui, vyko praktinė – jie, prižiūrimi karių, galėjo apžiūrėti ir ,,išbandyti“ kiekvieną ginklą, pasimatuoti aprangą bei savanoriškai išbandyti savo ištvermę atlikdami tam tikras užduotis.
Tikėtina, kad įspūdžiai neišblės dar ilgai ir, galbūt, ateityje šis susitikimas kai kuriems padės pasirinkti tikslingesnę karjeros kryptį.

Karjeros ugdymo specialistė V. Černiauskienė