6b ir 7a ekskursija

Spalio 18 d. „Šilo“ progimnazijos 6b ir 7a klasių mokiniai keliavo į ekskursiją į Kauną. Ekskursijos pradžioje apsilankė IX forte, ekskursijos – edukacijos IX forte metu klausėsi įdomių gidų pasakojimų, sužinojo atsakymus į klausimus kodėl ir kaip statytas Kauno tvirtovės IX fortas, kuo jis išsiskyrė iš kitų, kas buvo forto gynėjai ir kokia karine technika jie aprūpinti, atliko pateiktas užduotis.
Vėliau visi važiavo į Maironio literatūros muziejų. Lankydami memorialinį Jono Mačiulio-Maironio butą, išklausė trumpo ir įdomaus edukatorės pasakojimo apie svarbiausias poeto gyvenimo detales, savarankiškai apžiūrėjo Maironio biografijos ir kūrybos ekspoziciją. Pasisėmę žinių ar atgaivinę jau turimas pasitikrino, kaip išmano Maironį, dalyvavo viktorinoje, puoselėdami gimtosios kalbos ir literatūros grožį.
Trečioji ekskursijos dalis buvo pasivaikščiojimas po Kauną. Mokiniai aplankė žymias Kauno senamiesčio vietas, pasivaikščiojo Laisvės alėja, stabtelėjo prie Nacionalinio Kauno dramos teatro, aplankė Kauno pilies prieigas, fotografavo gatvės meno apraiškas su šiuolaikinio meno ir tautiniais simboliais. Taip pat aplankė seniausią Vytauto bažnyčią Kauno mieste, pastatytą apie 1400 m. Tai vienintelė Lietuvoje gotikos stiliaus bažnyčia, turinti kryžiaus pavidalo planą.