Laurynas ŠPOKAS ir Redas BELEVIČIUS, žurnalistikos būrelis „Sirenos“

Jauni žmonės ir tikėjimas dažnai atrodo nebesuderinami. Bet net ir šiandieniame gyvenime tikėjimo galia yra didelė, neapčiuopiama. Ir net ir jauni žmonės kartais iš pašaukimo, o kartais atsidūrę kritinėse savo gyvenimo situacijose ar įkvėpti kitų, atranda tikėjimą ir Dievą.
Spalio 18-ą dieną Ukmergės „Šilo“ progimnaziją aplankė du vienuoliai, lydimi dviejų asiliukų. Juos į svečius pakvietė tikybos mokytoja Jolita Žurauskienė, kad mokiniai susipažintų, išgirstų gyvą žodį ir pradėtų labiau tikėti Dievu. Vaikai klausėsi pasakojimų, atsivertimo istorijų, kaip pavyko susipažinti su Dievu, Jį pamilti ir pasirinkti vienuolių kelią.
Vienuoliai atvyko net iš Zarasų. Ne kartą važiavę į kitus miestus, pravažiuodavo ir Ukmergę, o vykstant Misijų savaitei Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, aplankė ir mūsų miestą. Jie šiltai bendravo su vaikais, mokė juos giesmių, dovanojo kryželius, kvietė į bažnyčią. „Jėzus yra meilėje. Išmokime mylėti ne tik vienas kitą, bet ir Dievą“, – skleidė tikėjimo žinią vienuoliai.
Vaikai noriai klausėsi atvykusiųjų bei labai domėjosi asiliukais: daug rankučių norėjo paglostyti gyvulėlius, paduoti morkytę ar obuoliuką.
Asilai – bibliniai gyvūnai. Jie padeda vienuoliams misionieriauti, užmegzti ryšį su vaikais, skelbiant Dievo žodį. „Džiugu, kad „Šilo“ kolektyvas mus labai svetingai sutiko ir net asilus į mokyklos kiemą įsileido. Akivaizdu, kad mokykla labai atvira naujovėms. Labai malonu, kad mūsų pasiklausyti susirinko ne tik tikybos pamokas lankantys vaikai, bet ir etiką“, – džiaugėsi mokykloje apsilankę svečiai.

Nuotraukos
1) Vienuoliai, tikybos mokytoja ir Laurynas su asiliuku mokyklos kiemelyje.
2) Laurynas su asiliuku.
Fotografas Redas BELEVIČIUS