Konkursas „Mūsų daina – Lietuvai“

Ukmergės „Šilo“ progimnazijoje prasidėjo dainų konkursas „Mūsų daina – Lietuvai“, skirtas Vasario 16-ajai atminti.
Konkurso organizatorė muzikos mokytoja Neringa Valinskienė pakvietė 5–8 klasių mokinius įdainuoti žinomiausias ir gražiausias 1990–2020 m. dainas, kuriose apdainuota mūsų Lietuva ir jos istorija…
Kiekviena klasė, padedant ir akompanuojant muzikos mokytojai, konkursui paruošė po dainą – iš viso 10 dainų. Parengta ir įdainuotų kūrinių vaizdo medžiaga.
Vaizdo įrašuose skamba 5a ir 5b klasių atliekamos K. Vasiliausko dainos – „Žemėj Lietuvos“ ir „Brangiausios spalvos“, 6a ir 6b klasių atliekamos dainos – G. Jautakaitės „Viešpaties lelija“ ir E. Masytės „Laisvė“, 7a, 7b ir 7c klasių atliekamos dainos – G. Tautkaus „Tėvynė dainų ir artojų“, R. Radzevičiaus „Sudainuokime Lietuvą“ ir G. Savinienės „Vienas žodis“ bei 8a, 8b ir 8c klasių atliekamos dainos – K. Mašanausko „Lietuva“, V. Kernagio „Baltas paukštis“ ir Bjelle „Brolužis“.
„Šilo“ progimnazijos bendruomenė – mokytojai, mokiniai – iki kovo 1 d. balsuos už labiausiai patikusią ir profesionaliausiai sudainuotą dainą.
Klasė, kurios atlikta daina surinks daugiausiai balsų, Kovo 11-ajai skirtame koncerte bus paskelbta nugalėtoja, apdovanota prizu bei sudainuos dainą publikai gyvai.