Žemės ir Vandens dienos

Kiekvienais metais kovo 20 dieną pasaulyje minima Žemės diena, astronominis pavasaris. Kovo 22 dieną – Vandens diena. Žemė ir vanduo – neatskiriami dalykai.  Šiemet šias dvi dienas šiliečiai sujungė į vieną ir kovo 23-iąją paminėjo jas kartu.

Mokyklos antro aukšto fojė mokiniai galėjo pasidžiaugti savo pieštais piešinukais, gražiais palinkėjimais, skirtais Žemei.

Vanduo, kaip ir oras, yra pagrindinis gyvybės ir sveikatos šaltinis. Žmogus be maisto gali išgyventi kelias savaites ar net mėnesius, tačiau be vandens – vos keletą dienų. Be vandens neliktų gyvybės.

Minint Pasaulinę vandens dieną, „Šilo“ progimnazijoje vyko akcija „Vanduo – gyvybės šaltinis“. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į vandens svarbą, jo kokybės reikšmę žmogaus sveikatai, tausojant gyvybiškai svarbius išteklius. Akcijos metu mokyklos fojė visų laukė personažai Žemė ir Lašelis, siūlyta pasukti galveles, įminti mįsles, paragauti vandens. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Virgilija priminė, kiek vandens mums iš tiesų reikia. Pasaulio sveikatos organizacija žmogui rekomenduoja išgerti vandens vidutiniškai apie 30 ml/1 kg kūno masės per dieną. Tegul tai tampa įpročiu, padėsiančiu išsaugoti gerą nuotaiką ir sveikatą. O ši svarbi diena baigėsi jaunųjų chemikų išvyka į Ukmergės nuotekų valymo įrenginių stotį.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Virgilija Pakulnienė