Nuo kaimo džiaugsmų iki parko siaubų

Spalio 26-osios rytą 5c klasės mokiniai, autobuse smagiai traukdami liaudiškas bei šiuolaikiškas popmuzikos dainas, linksmai nusiteikę vyko į Molėtų rajone įsikūrusį tradicinių amatų centrą „Meniškas kaimas“. Šiltai sutikti, išgirdę pasakojimą apie molį, jo savybes, paplitimą bei naudojimą, vaikai netrukus gavo išbandyti savo rankų miklumą ir pirštukų kruopštumą. Gavę po nemažą gabalėlį molio, išklausę instruktažą, kiekvienas lipdė savo puodynėles. Puodynių būta visokių: didesnių ir mažesnių, siauresnių ir platesnių, kuklesnių ir puošnesnių. Vaikai nudžiugo galėsią jas pasiimti namo. Po edukacijos mokiniai pasistiprino aukštaitiškais bulviniais blynais su mėsa ir pasivaišino žolelių arbata bei naminiu pyragu. Sočiai pavalgę, lauke apžiūrėjo tris skirtingas malkomis kūrenamas tradicines krosnis – juodkrosnę, raugo keramikos krosnį ir aukštakrosnę – bei sužinojo, kaip jos kūrenamos.
Išvyką vainikavo apsilankymas Anykščių rajone esančiame siaubo parke. Nors oras buvo nepalankus, nuotykių, pokštų bei smagybių netrūko. Retsykiais užbėgę pasišildyti karštais gėrimais, vaikai ir vėl skubėdavo siausti.
Su tokiu šauniu būriu vaikų neprailgo laikas ir juos lydėjusioms pedagogėms – auklėtojai Gintarei ir karjeros specialistei Virginijai.