„Kalėdos kartu…“

Prieš šv. Kalėdas Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba kvietė Vilniaus apskrities mokyklų mokinius dalyvauti kalėdinių atvirukų konkurse „Kalėdos kartu…“. Pagrindinis organizuojamo konkurso tikslas – skatinti ir puoselėti vaikų ir jaunimo meninę saviraišką, suteikti galimybę išreikšti idėjas šv. Kalėdų tema. Dalyviai buvo suskirstyti į keturias amžiaus grupes: priešmokyklinukai, 1–4 klasių mokiniai,  5–7 klasių mokiniai, 8–10 klasių mokiniai.
Buvo du konkurso etapai. Pirmame etape savivaldybės skelbė konkursą ir iš atsiųstų darbų savivaldybių komisijos atrinko po vieną darbą iš kiekvienos grupės bei nusiuntė organizatoriams. Antrame etape organizatoriai atrinko iš visų savivaldybių atsiųstų darbų po vieną geriausią iš kiekvienos grupės. Atrinktų darbų autoriai apdovanoti Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vaiko teisių apsaugos skyriuje.
Ukmergės „Šilo“ progimnazija džiaugiasi laimėjimais šiame konkurse. 5–7 klasių kategorijoje nugalėjo 7b klasės mokinė Eglė Gervinskaitė, o 8–10 klasių kategorijoje – 8b klasės mokinė Amira Ibrahim. Mergaitės gavo padėkas ir po maišelį dovanų. Šiame konkurse dalyvauti jas paskatino technologijų mokytoja Violeta Siličienė.

Amira IBRAHIM, žurnalistikos būrelis „Sirenos“