Septintokai vyko į Kauną

„Šilo“ progimnazijos 7a klasės mokiniai su auklėtoja Alma Kiaušiniene ir mokytoja Rita Grigiene lankėsi Žmogaus anatomijos muziejuje ir Kauno muziejuje neregiams.
Anatomijos muziejaus vedėja papasakojo muziejaus istoriją, paaiškino, kad muziejus skirtas geriau pažinti žmogaus kūną ir organus, sudomino jaunimą ne viena intriguojančia istorija, kaip eksponatai, vadinami preparatais, patekdavo į muziejų anksčiau, ir kaip patenka mūsų dienomis. Muziejaus erdves apžiūrinėję septintokai neslėpė nuostabos šalia žmogaus preparatų išvydę ir gyvūnų preparatų dalis: mamuto kaulą, arklių kaukoles, banginio slankstelį, šuns griaučius, avies plaučius.
Nepaprastą įspūdį paliko apsilankymas Soboro požemiuose įkurtame aklųjų muziejuje. Erdvines instaliacijas primenančią muziejaus ekspoziciją „XXI amžiaus katakombos“ sudaro aštuonios skirtingos dalys: brasta, landa, sodas, pirmas slenkstis, riba, antras slenkstis, fragmentai, atmintis. Ekspozicija yra nematoma. Juntama per garso, lytėjimo bei uoslės pojūčius. Tamsa, šiurpus labirintas, nežinojimas, kas tavęs laukia, gąsdino vos įžengus, o dar išėjimą reikėjo rasti. Patyrę tai, ką neregiai jaučia kasdien, septintokai skubėjo į „Lazertroną“, kur žaidė lazeriniais šautuvais.

7a klasės auklėtoja Alma