Gera daryti gerus darbus

„Gerumas nesensta“ – toks posakis puikiai atspindi jau tradicine tapusią metų pabaigos gerumo akciją „Už kalėdinę šilumą labiausiai stokojantiems“, kurią Ukmergės „Šilo“ progimnazijos mokiniai organizuoja nuo 2003 metų.
Ši akcija mokykloje buvo įgyvendinama įvairiomis formomis, pavyzdžiui, prekiaujant įvairiais vaikų rankomis sukurtais darbeliais. Paskutinius kelerius metus mokyklos bendruomenė kepė ir pardavinėjo įvairius skanėstus. Pasirinkimą prekiauti kepiniais galbūt lėmė lapkričio pradžioje minima Pyragų diena. Tik mokykloje ši akcija tęsėsi ne dieną, o visą savaitę.
Už gerumo akcijos metu surinktus pinigėlius buvo nupirkta šiltų kojinių, gardaus medaus ir kvapnios arbatos bei užsakytos kelių leidinių prenumeratos Želvos bei Deltuvos senelių namams. Prieš pat žiemos šventes progimnazijos saviraiškos būrelio „Tik tau“ mokiniai, lydimi vadovės Loretos Talutienės bei mokytojos Justinos Kuodienės, aplankė senelius, pasveikino ir padovanojo koncertą bei gražias eiles.
Šiemet, gerumo akcijos „Už kalėdinę šilumą labiausiai stokojantiems“ metu, buvo surinkta rekordinė pinigų suma. O padovanotos leidinių prenumeratos džiugins senjorus visus metus.

Mantas MATEIKA, žurnalistikos būrelis „Sirenos“ ir būrelio vadovė Gintarė TUZIKIENĖ