„NordPlus“ projekto dalyvių susitikimas Taline

Gegužės 3–5 dienomis mokytojos Meilutė Baškienė ir Vaida Želnienė dalyvavo „NordPlus“ projekto dalyvių susitikime Taline. Į jį atvyko universitetų dėstytojai ir mokytojai iš Suomijos, Estijos, Švedijos ir Lietuvos. Susitikimo metu Talino universitete dalyviai išbandė ViLLe programą, sužinojo įrankio pritaikymo pamokose galimybes, užduotis išbandė praktiškai.
Susirinkusieji dirbo grupėse ir kūrė STEAM įsivertinimo įrankį.
Mokytojos džiaugiasi aplankiusios Taline esančią Gustavo Adolfo gimnaziją. Ten susipažino su mokyklos akademine veikla, tradicijomis. Mokykla pasižymi novatorišku požiūriu ir atvirumu naujoms idėjoms.
Gimnazija valdoma pagal principus ir vertybes, dėl kurių susitaria visa mokykla: mokiniams pamokų ir pertraukų metu negalima naudotis telefonais, jeigu to nereikia ugdymo(-si) procesui. Poilsio metu vaikai turi bendrauti tarpusavyje. Mokiniai turi galimybę mokykloje praleisti visą dieną: atlikti namų darbus, ilsėtis, sportuoti, groti, žaisti. Mokykla gausiai aprūpinta įvairiomis tam skirtomis priemonėmis. Yra skirtingų erdvių poilsiui, darbui, asmeniniam tobulėjimui. Moksleivių skatinimo sistema paremta savanoryste.
Na o „NordPlus“ projekto dalyvių susitikimą vainikavo darbas grupėse, kurio metu dalyviai nusimatė gaires tęstiniam projektui, o Lietuvos mokyklų mokytojams buvo įteikti pažymėjimai.