Saldi išvyka

Ankstyvą trečiadienio rytą 5c klasės mokiniai, lydimi auklėtojos Gintarės ir padėjėjos Paulinos, išvyko į Šiaulius, kur jų laukė saldi edukacija „Rūtos“ šokolado muziejuje. Kad kelionė neprailgtų ir laikas prabėgtų linksmiau, vaikai dalyvavo auklėtojos paruoštoje viktorinoje. Gavę keliolika minučių paieškoti informacijos apie šokoladą, jo kilmę ir rūšis, viktorinos metu penktokai atsakinėjo į klausimus. O greičiausiai atsakiusieji gavo valgomus prizus. Atvykę į muziejų, vaikai nustebino lektorę savo žiniomis apie šokoladą. Jie ne tik klausė šokolado istorijos, bet ir patys pateikė daug žinių ir faktų. Šokolado dirbtuvėlėse, besivaišindami saldžiais užkandžiais, penktokai patys, pasitelkę fantaziją, kūrė ir gamino saldainius, kuriuos vėliau parsivežė namo. Na o po praktinės dalies kino salėje visi pasižiūrėjo filmą apie pirmuosius Lietuvos šokolado fabrikus ir ilgiausiai šalyje veikiantį saldainių fabriką „Rūta“, kurio pavydėti galėtų net šokolado industrija garsėjantis Briuselis.
Vaikams labai patiko laikas, praleistas „Rūtos“ šokolado muziejuje. Daugumą ir jauki „Rūtos“ parduotuvėlė suviliojo, kur gausu ne tik niekur kitur nematytų saldumynų, bet ir kainos nesikandžioja. Nupirkę artimiesiems lauktuvių, visi traukė pietų į restoraną „Hesburger“. O kad netektų ilgą kelią prikimštais pilvukais sėdėti autobuse, valandžiukę pasivaikščiojo po Kryžių kalną, pasižvalgė po lauke esančias suvenyrų krautuvėles. Oras lepino, saulutė džiugino, nuotaika buvo puiki ir namo grįžo laimingi visi.
Jei ir jūs esate smaližius, norite išgirsti šokolado istoriją, pamatyti kakavmedį ir pačiupinėti jo vaisius, būtinai aplankykite „Rūtos“ šokolado muziejų. Penktokai rekomenduoja!
5c klasės mokiniai ir auklėtoja Gintarė